Εκδηλωσεις

Ενεργειακός σχεδιασμός κτηρίων & δημόσιων χώρων – ζητήματα εκπαίδευσης και κανονισμών – ημερίδα ΕΜΠ

Η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών διοργανώνει την 1η επιστημονική ημερίδα θεμάτων αρχιτεκτονικής Τεχνολογίας για διατύπωση απόψεων και προβληματισμό στο καίριο ζήτημα του Ενεργειακού Σχεδιασμού των κτηρίων.

Αθήνα – 3 Ιουνίου 2016 – Ε.Μ.Π., κτήριο Αβέρωφ – Αίθουσα τελετών

Η Επιστημονική Ημερίδα θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από εκπροσώπους της Ακαδημαϊκής Κοινότητας, της Διοίκησης, των εμπλεκόμενων Επαγγελματικών Φορέων στις τρεις βασικές θεματικές ενότητες:

  • Κανονισμός Ενεργειακής Απόδοσης Κτιρίων (Κ.Εν.Α.Κ.) – απολογισμός από την εφαρμογή του και η αναγκαιότητα για την τροποποίηση του.
  • Κτήρια Σχεδόν Μηδενικής Ενεργειακής Κατανάλωσης, ή Κτήρια Μηδενικού Ενεργειακού Ισοζύγιου – μύθοι και πραγματικότητες.
  • Θέματα Εκπαίδευσης & Κανονισμών – προς μια νέα εποχή στην παραγωγή των κτηριακών έργων. Μετά την ολοκλήρωση των εισηγήσεων προβλέπονται τοποθετήσεις και συζήτηση σε με τη συμμετοχή των συντονιστών των θεματικών ενοτήτων, του βασικού εισηγητή και προσκεκλημένων συνομιλητών, οι οποίοι θα ανακεφαλαιώσουν τα συμπεράσματα από την ημερίδα, θα θέσουν στόχους και δράσεις προς την κατεύθυνση της αντιμετώπισης των θεμάτων που τέθηκαν, και θα προτείνουν κατάλληλες δομές ομάδων εργασίας και ένα οδικό χάρτη, προς τον σχεδιασμό, την εφαρμογή και την παρακολούθηση υλοποίησης των στόχων που θα τεθούν.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Download (PDF, 947KB)

    Ημερομηνία

    3.6.2016  9:00 πμ-7:00 μμ
Σύνδεσμοι

Κατηγορίες

Εξοικονομηση Ενεργειας
 ▪ 
Οικολογική Δόμηση
Λέξεις-κλειδιά

Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (ΕΜΠ), κτήριο Αβέρωφ

Επικοινωνία

Διεύθυνση

  • Πατησίων 42
  • Αθήνα , ΤΚ 10682
  • Νομός Αττικής