Εκδηλωσεις

Εκθεση medwood

Μετά από την επιτυχημένη πορεία της 5ης Διεθνούς Έκθεσης και με στόχο να ικανοποιήσει ακόμα περισσότερο και τους πλέον απαιτητικούς πελάτες, η 6η Διεθνής Έκθεση Medwood ανανεώνει το ραντεβού της για το 2016. Πιο συγκεκριμένα, η Medwood θα ανοίξει τις πύλες της από τις 7 έως και τις 10 Απριλίου 2016, έχοντας ως παρακαταθήκη τις πετυχημένες παρουσίες των προηγούμενων οργανώσεων, συγκεντρώνοντας παράλληλα το ενδιαφέρον των μεγάλων κατασκευαστικών οίκων του εξωτερικού, αλλά και τις πιο δυναμικές εταιρείες της χώρας μας, από τον τομέα των υλικών, του ξύλου και τις νέες τεχνολογίες.

Σκοπός της έκθεσης είναι η εγκαθίδρυση διαλόγου επικοινωνίας μεταξύ των εταιρειών ξύλου-επίπλου και αρχιτεκτονικού σχεδιασμού, με τις καινοτομίες και τις νέες τάσεις στο σχεδιασμό και στην πράσινη αρχιτεκτονική και δόμηση.

Στόχος της έκθεσης είναι η ενημέρωση για τις καινοτομίες και τις νέες τάσεις στο design, τη δόμηση, τις νέες τεχνολογίες και την πράσινη αρχιτεκτονική έχοντας πάντα ως πρωταγωνιστή το ξύλο.

ΟΦΕΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Βασικός τομέας ενδιαφέροντος εκτός του κλάδου των κατασκευαστών και επιπλοποιών, είναι η εξωστρέφεια και η ξενοδοχειακή αγορά. Συμμετέχοντας στην έκθεση έχετε πολλαπλά επαγγελματικά οφέλη.

Εξωστρέφεια

Προκειμένου να καλύψει το κενό στις προσπάθειες που κάνουν πολλές επιχειρήσεις του κλάδου, να αναπτύξουν σημεία πώλησης στο εξωτερικό καθώς και νέες συνεργασίες με αντίστοιχες εταιρείες από τρίτες χώρες, ξεκινάμε ένα πρόγραμμα επικοινωνίας και προώθησης της Medwood σε συγκεκριμένες χώρες ενδιαφέροντος με σκοπό την οργανωμένη παρουσία και επίσκεψη δυνητικών αγοραστών.

Ξενοδοχειακή αγορά

Το τουριστικό προϊόν της χώρας μας είναι το σημαντικότερο που κινεί την οικονομία μας, με τις προγραμματισμένες επενδύσεις στο κλάδο να ανέρχονται σε πάνω από 10 δις ευρώ με το μερίδιο των προϊόντων του κλάδου να είναι τρομερά σημαντικό.

PARALLEL EVENTS

Οι επισκέπτες εκτός από την πλήρη ενημέρωση για όλα τα νέα προϊόντα, θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν μέρος στο σεμινάριο με θέμα:

“Το ξύλο στη βιοκλιματική αρχιτεκτονική”

που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια του Building Green Open Space 2016 την Κυριακή 10 Απριλίου2016.

11:15 “Ο σκιασμός στον Βιοκλιματικό σχεδιασμό ενός κτιρίου”
Ομιλία από τον καθηγητή Τουλιάτο Π.
Ομότιμος Καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Έχει κάνει ειδικές διαλέξεις πάνω στην αρχιτεκτονική και τη σεισμική συμπεριφορά ξύλινων κατασκευών. Έχει ασχοληθεί με μεγάλης κλίμακας κατασκευές – ανακαινίσεις παλαιών κατασκευών και σχεδιασμό ελαφρών κατασκευών από ξύλο.
Head of department of Architecture Frederick University.

11:50 “Φυσικό ξύλο, φυσικά”
Ομιλία από τον Σοτοβίκη Δ.
Ο Διονύσης Σοτοβίκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Από το 1991 έως το 1996 σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Architectural Association (AA) στο Λονδίνο. Το 2015 εκλέχτηκε Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, ενώ διατηρεί το δικό του αρχιτεκτονικό γραφείο, στο WORKSHOP, σε έναν πολυεπίπεδο χώρο δημιουργίας και έκθεσης. Έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει πλήθος έργων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στη Νέα Υόρκη και στην Κύπρο.

12:25 “Ο ρόλος του ξύλου ως ένα εξαιρετικά χρήσιμο υλικό στην σύγχρονη αρχιτεκτονική”
Ομιλία από τον Δρ.Νταλό Γ.
Καθηγητής Τεχνολογίας Ξύλου, Τμήμα Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ξύλου και Επίπλου.

Το σεμινάριο έχει ώρα προέλευσης στις 11.00, θα διαρκέσει έως τη 13:00 και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι εγγραφές γίνονται έως 8 Απριλίου 2016 στο e-mail: seminars@medwood.gr.

    Ημερομηνία

    7.4.2016  - 10.4.2016
Ωράριο

10:00 - 20:00

Σύνδεσμοι

Κατηγορίες

Οικολογική Δόμηση
Λέξεις-κλειδιά

METROPOLITAN EXPO

Επικοινωνία

  • 2103542900
  • info@metropolitanexpo.gr
Διεύθυνση

  • METROPOLITAN EXPO
  • Σπάτα , ΤΚ 19019
  • Νομός Αττικής