Εκδηλωσεις

Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης ως εργαλείο εξοικονόµησης στις κατοικίες

“Τα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης ως εργαλείο εξοικονόµησης στις κατοικίες” είναι το θέµα της ενηµερωτικής ηµερίδας που διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιµων Πηγών και Εξοικονόµησης Ενέργειας (ΚΑΠΕ), την Πέµπτη 26 Φεβρουαρίου 2015 στην Αθήνα, (ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis, Παρθενώνος 19-25), στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου REQUEST2ACTION.

Με την υλοποίηση του ευρωπαϊκού έργου REQUEST2ACTION “Removing barriers to low carbon retrofit by improving access to data and insight of the benefits to key market actors” το ΚΑΠΕ αποσκοπεί στην ενθάρρυνση των ιδιοκτητών ακινήτων προκειµένου να υιοθετήσουν τις συστάσεις που αναγράφονται στα Πιστοποιητικά Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) και να βελτιώσουν ενεργειακά τα ακίνητα τους. Με την συγκέντρωση και τη διάδοση των αναγκαίων πληροφοριών, οδηγιών και δεδοµένων, καθώς επίσης και τη δηµιουργία ενός µοντέλου αξιοπιστίας και εµπιστοσύνης µεταξύ του καταναλωτικού κοινού και των επαγγελµατιών που εµπλέκονται στην ανακαίνιση των κατοικιών, διευκολύνεται η διαδικασία ενεργειακού εκσυγχρονισµού των κτηρίων και επιτυγχάνεται εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση των εκποµπών CO 2 .

Η ηµερίδα απευθύνεται σε όλους τους επαγγελµατίες του κατασκευαστικού κλάδου που δραστηριοποιούνται στον τοµέα της ενεργειακής αναβάθµισης των κτιρίων (επαγγελµατικοί φορείς, κατασκευαστές, προµηθευτές και εγκαταστάτες, ενεργειακοί επιθεωρητές), στους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς και σε εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη, αλλά απαιτείται εγγραφή µέσω της ηλεκτρονικής φόρµας συµµετοχής http://goo.gl/forms/gLAi2cs63Z µέχρι την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινωνούν µε το ΚΑΠΕ, κα Αναστασία Σπανού e-mail:aspanou@cres.gr, τηλ. 210 6603230.

150226_ime_kape_pistopoihtiko-energeiakhs-epithevrhshs[1]

    Ημερομηνία

    26.2.2015  
Κόστος

Δωρεάν, απαιτείται εγγραφή

Σύνδεσμοι

Κατηγορίες

Ενεργειακή Επιθεώρηση

Ξενοδοχείο Divani Palace Acropolis

Επικοινωνία

  • 2109280100
  • info@divaniacropolis.gr
Διεύθυνση

  • Παρθενώνος 19-25
  • Αθήνα , ΤΚ 11742
  • Νομός