Εκδηλωσεις

PASSIEXPO 2013

logo-passiexpo[1]

Με τίτλο «Χτίζοντας Παθητικά – Ζώντας στον 21ο αιώνα» είχε πραγματοποιηθεί με τη συμμετοχή 500 και πλέον επισκεπτών στις 6 Οκτωβρίου 2012 το 1ο Πανελλήνιο Συνέδριο για το Παθητικό Κτίριο και τις εφαρμογές του στην Ελλάδα. Σχεδόν ένα χρόνo μετά το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ προχωράει στην υλοποίηση του 2ου Πανελλήνιου Συνέδριου για το Παθητικό Κτίριο που θα διεξαχθεί μεταξύ 25-26 Οκτωβρίου 2013, στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων στο Γκάζι, με κεντρικό μήνυμα «Παθητικό Κτίριο: ΠΑΘΟΣ για εξοικονόμηση ενέργειας και ποιότητα ζωής».

Οι διήμερες εκδηλώσεις για το Παθητικό Κτίριο συγκεκριμένα θα περιλαμβάνουν:

 1. ΣΥΝΕΔΡΙΟ (26/10/2013): Με τη συμμετοχή των μελών του ΕΙΠΑΚ και όχι μόνο από όλη την Ελλάδα, Έλληνες και ξένοι καταξιωμένοι επιστημονικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν παραδείγματα και στοιχεία αποτελεσμάτων γύρω από το Παθητικό Κτίριο και τις εφαρμογές του στα μεσογειακά κλίματα.
 2. ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – WORKSHOPS (25/10/2013): Με τη συμμετοχή κορυφαίων ειδικών από την Ελλάδα και τον κόσμο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά εργαστήρια καλύπτοντας τις βασικές θεματικές ενότητες υλοποίησης του παθητικού κτιρίου, ενώ θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η νέα έκδοση του πλήρως προσαρμοσμένου ( στα θερμά και υγρά κλίματα) λογισμικού ενεργειακού ισοζυγίου κτιρίου, PHPP 8.
 3. ΕΚΘΕΣΗ ΠΑΘΗΤΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (25–26/10/2013): Με τη συμμετοχή των σημαντικότερων εταιρειών του κλάδου των παθητικών συστημάτων δόμησης και των τεχνολογιών ενεργειακής αποδοτικότητας διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μια έκθεση αποκλειστικά για τα κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης. Μεταξύ άλλων θα παρουσιαστούν νέα ελληνικά προϊόντα ενεργειακής αποδοτικότητας και αειφόρου δόμησης, ενδεικνυόμενα για παθητικά κτίρια. Οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά πώς σχεδιάζεται, υλοποιείται και λειτουργεί ένα παθητικό κτίριο.
 4. ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ (25–26/10/2013): Διοργάνωση έκθεσης φωτογραφίας υλοποιημένων και υπό υλοποίηση έργων σύμφωνα με το πρότυπο του παθητικού κτιρίου από Έλληνες Μηχανικούς. Παρουσίαση μετρήσεων και δεδομένων από υλοποιημένα έργα στην Ελλάδα και αλλού.
  Ημερομηνία

  25.10.2013  - 26.10.2013
Σύνδεσμοι

Κατηγορίες

Οικολογική Δόμηση
Λέξεις-κλειδιά

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων

Τεχνόπολις Δήμου Αθηναίων
Διεύθυνση

 • Πειραιώς 100
 • Αθήνα , ΤΚ 11854
 • Νομός Αττικής